Ferma Kur Niosek Tomasz Brzozowski — o projekcie
Celem naszej kampanii informacyjno-promocyjnej jest dotarcie do jak najliczniejszej grupy osób, które na co dzień zajmują się zakupami spożywczymi w swoim gospodarstwie domowym i przekazania im informacji o nieocenionych walorach produktów oznaczonych certyfikatem „Rolnictwo ekologiczne”. Stawiamy głównie na konsumentów, którzy zwracają uwagę na jakość kupowanych i spożywanych produktów.
Nasze certyfikowane ekologiczne jaja – pochodzą od kur żyjących na wolnym wybiegu, więc w środowisku najbardziej zbliżonym do środowiska naturalnego. Zapewnienie nioskom najlepszych warunków hodowlanych przekłada się na jakość produkcji ekologicznych jaj, dzięki którym są zdrowe, pożywne i smaczne.
Produkty pochodzące od zwierząt z hodowli ekologicznych charakteryzują się wyjątkowym smakiem i większą zawartością substancji odżywczych. Dzieje się tak, ponieważ gospodarstwo, które chce dołączyć do elitarnego grona producentów żywności ekologicznej i otrzymać stosowny certyfikat, musi najpierw spełnić szereg wymagań. Dlatego w ekologicznej produkcji jaj, najważniejsze jest zachowanie prawidłowych warunków utrzymania oraz dbałość o szeroko pojęty dobrostan zwierząt. Kupując nasze ekologiczne jaja z certyfikatem „Rolnictwo ekologiczne”, możecie był pewni, że pochodzą one od zadbanych, zdrowych i szczęśliwych kur.
Poprzez działania wpisane w kampanię chcemy zwiększyć zaufanie konsumentów do polskich hodowców i producentów, podkreślając jakie korzyści płyną ze spożywania produktów posiadających certyfikat „Rolnictwo ekologiczne”.
Chcemy, aby znak certyfikatu „Rolnictwo ekologiczne” obecny na naszych produktach był rozpoznawalny i utrwalił się w świadomości konsumentów oraz był jednym z wyznaczników przy podejmowaniu decyzji zakupowych. Działania wpisane w tą kampanię pozwolą nam na przekazywanie informacji na temat korzyści wynikających ze spożywania naszych produktów posiadających certyfikat „Rolnictwo ekologiczne”.
Zapraszamy do śledzenia naszej kampanii promocyjnej.
PRODUKTY Z CERTYFIKATEM
Specjalizujemy się w produkcji ekologicznych jaj, pochodzących od kur żyjących na wolnym wybiegu. Całośd tego typu produkcji odbywa się wyłącznie naturalnymi metodami. W rolnictwie ekologicznym nie używa się środków chemicznych, a pasze przeznaczone dla zwierząt są pochodzenia naturalnego. Nasze certyfikowane jaja ekologiczne, wytwarzane są metodami całkowicie naturalnymi, w czystym i bezpiecznym środowisku.
Jaja ekologiczne z certyfikatem "Rolnictwo Ekologiczne" są niezwykle bogate w różnego rodzaju składniki odżywcze - stanowią również źródło witamin A, D, E i B12 oraz żelaza, kwasu foliowego, wapnia i kwasów tłuszczowych omega-3.
Jedno ekologiczne jajko dostarcza naszemu organizmowi białko najwyższej jakości i zawiera go tyle, co 30 g mięsa!
Do czynników mających wpływ na dobre samopoczucie naszych niosek, a co za tym idzie, na wysoką jakośd ekologicznych jaj oznaczonych certyfikatem "Rolnictwo Ekologiczne", należą min.: wysoka jakośd ściółki, prawidłowa obsada kurnika, dopasowane karmidła i poidła oraz odpowiedni mikroklimat, czyli odpowiednia temperatura, wilgotnośd, wentylacja, oświetlenie, dostęp do wybiegów oraz ograniczenie stresu i dobre traktowanie zwierząt zamieszkujących fermę.